Eveniment

Calitatea graului romanesc creste, in opinia lui Flutur

01.09.2006, 19:35 20

Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, crede ca recolta de grau din acest an este mai buna calitativ decat cea de anul trecut.
"Piata graului reactioneaza foarte bine si pretul creste. Consiliul pe produs nu ne-a lasat sa intervenim pe piata si nu pot decat sa fiu multumit, pentru ca asta inseamna ca piata functioneaza. Daca intervenim acum, producatorii vor spune ca le cauzam pierderi, pentru ca le plafonam preturile", a afirmat ministrul.
Pretul de referinta pentru graul din productia acestui an, este de 0,45 lei (0,13 euro) pe kilogram.
Flutur a apreciat ca pretul graului este bun in acest an si va continua sa creasca in lunile septembrie si octombrie. De asemenea, ministrul considera ca graul recoltat este superior calitativ celui din recolta anului trecut si acest lucru va aduce un castig in plus producatorilor.
Productia de grau din acest an se ridica la circa 5,3 mil. tone, sub estimarile ministerului, care indicau o productie de 5,6 mil. tone. Ministrul Agriculturii a declarat recent ca Romania nu va fi nevoita sa importe grau, productia interna fiind suficienta pentru a acoperi necesarul de consum, estimat la 3,5 mil. tone, cat si cantitatile de care este nevoie pentru reinsamantare si furajare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO