Eveniment

Când miliardarii ies la cumpărături: Elon Musk a obţinut o finanţare de 46,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter

Când miliardarii ies la cumpărături: Elon Musk a...

Autor: Ştefan Stan

21.04.2022, 18:04 1001

Elon Musk a obţinut o finanţare de 46,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter şi are în vedere o ofertă publică de cumpărare a acţiunilor sale, se arată într-un document depus joi la autorităţile de reglementare din SUA.

Musk însuşi s-a angajat să pună la dispoziţie 33,5 miliarde de dolari, care vor include 21 de miliarde de dolari de capital propriu şi 12,5 miliarde de dolari de împrumuturi în marjă, pentru a finanţa tranzacţia.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley, au fost de acord să furnizeze alte 13 miliarde de dolari în datorii garantate împotriva Twitter însăşi, potrivit documentului.

Ultima mişcare a lui Musk vine după ce Twitter nu a răspuns ofertei sale şi a adoptat o "pilulă otrăvită" pentru a zădărnici efortul miliardarului de a cumpăra platforma de socializare pentru 43 de miliarde de dolari.

Musk, care se autodefineşte ca fiind un "absolutist al libertăţii de exprimare", a declarat că societatea de social media trebuie să fie luată în proprietate privată pentru a se dezvolta şi a deveni o platformă pentru libertatea de exprimare.

Oferta lui Musk, care este al doilea cel mai mare acţionar al Twitter, a stârnit interesul companiilor de capital privat de a participa la o tranzacţie pentru Twitter, a relatat Reuters.

Apollo Global Management analizează modalităţile prin care poate oferi finanţare pentru orice tranzacţie şi este deschis să lucreze cu Musk sau cu orice alt ofertant, în timp ce Thoma Bravo a informat Twitter că analizează posibilitatea de a pregăti o ofertă. 

Musk, un utilizator activ al Twitter, cu peste 80 de milioane de urmăritori pe platformă, a făcut o serie de anunţuri pe platformă, inclusiv unele care l-au adus în situaţii dificile cu autorităţile de reglementare din SUA.

În 2018, Musk a postat pe Twitter că are "finanţarea asigurată" pentru a privatiza Tesla pentru 420 de dolari pe acţiune - o mişcare care a dus la amenzi de milioane de dolari şi la faptul că a fost forţat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei de automobile electrice pentru a soluţiona acuzaţiile autorităţii americane de reglementare a valorilor mobiliare potrivit cărora ar fi fraudat investitorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO