Eveniment

Capital minim pentru cazinouri si noi licente

06.08.2004, 00:00 15

Organizatorii de jocuri de noroc ar putea fi obligati sa subscrie, la data solicitarii licentei de autorizare, un nivel minim al capitalului social si sa utilizeze un program informatic unic la nivelul firmei, potrivit unui proiect de lege privind organizarea jocurilor de noroc.
Documentul a fost discutat ieri de catre partenerii sociali si reprezentantii Ministerului Finantelor, in cadrul unei sedinte a Comisiei de Dialog Social.
Actul normativ prevede obligativitatea obtinerii unei licente de organizare, valabila timp de trei ani, si a unei autorizatii de exploatare, valabila un an, pentru care se vor plati anticipat taxe.
De asemenea, organizatorii cazinourilor, jocurilor tip bingo in sala si ai caselor de pariuri vor fi obligati sa aiba in proprietate mijloacele de joc si sa le exploateze numai cu personal propriu.
Controlul tehnic al mijloacelor de joc va fi realizat de Biroul Roman de Metrologie Legala, iar normele tehnice de autorizare si tarifele de control vor fi avizate anual de Ministerul Finantelor.
Proiectul interzice jocurile de tip piramidal, jocurile on-line organizate prin internet si jocurile bingo organizate prin retele de televiziune, precum si jocurile tip alba-neagra. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO