Eveniment

Care sunt cele mai bizare întrebări pe care le poţi primi în timpul interviului de angajare?

Care sunt cele mai bizare întrebări pe care le poţi...

Autor: Business Magazin

27.01.2024, 21:40 287

IBM, Microsoft sau Tesla pun întrebări ciudate în timpul interviurilor de angajare. Elon Musk pune întrebări despre logistică atunci când vrei să te angajezi la Tesla.

O firmă de consultanţă din Franţa a întrebat un angajat cât timp ar lua ca toate geamurile din ţară să fie spălate.
Marile grupuri ca IBM, Microsoft sau Tesla pun întrebări bizare: „Cum cântăreşti un elefant fară să foloseşti un cantar?”; „De cate ori acul minutelor intersectează acul orelor în 24h?”; „Daca ai putea fi alt cineva, cine ai fi?”; „Câte mingi de golf pot încăpea într-un autobuz şcolar?”.

Sunt multe talente care aspiră să intre la Google, Microsoft sau Apple. La recrutare, aceste companii nu duc lipsă de inventivitate, cu întrebări voit neaşteptate. Astfel, pentru a-i identifica pe candidaţii excepţionali, directorii nu ezită să recurgă la întrebări dezarmante, la care pretendenţii nu se aşteptau şi, prin urmare, nu s-au putut pregăti. E drept că acesta ar fi cel mai bun mod de a identifica potenţialul adevărat. Cum arata aceste „întrebări neaştepate”?

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO