Eveniment

Casa de avocatură Albu Morar a lansat o divizie specială E-Crimes destinată cazurilor de infracţiuni cibernetice

Casa de avocatură Albu Morar a lansat o divizie...

Autor: Valeriu Dănilă

12.10.2023, 18:22 194

Casa de avocatură Albu Morar a lansat o divizie specială E-Crimes destinată cazurilor de infracţiuni cibernetice, cazuri care au devenit tot mai întâlnite în ultimii ani. De la phishing până la cazuri mult mai complexe, ce au ca target companiile mari, conturile aferente sau serverele cu informaţii confidenţiale. 

„Cele mai cunoscute infracţiuni cibernetice sunt cele numite la modul general ”phishing”, atunci cand persoanele sunt înşelate fie să facă anumite transferuri, fie să furnizeze informaţii precum date de autentificare sau date confidenţiale de pe cardurile bancare. Din păcate însă, nu doar că victimele sunt extrem de multe la număr în aceste cazuri, dar acestea nu sunt singurele infracţiuni cibernetice cu care ne confruntăm la nivel de ţară şi pe care le-am întânit. Este vorba despre zeci de metode şi cazuri, la fel de grave, precum furtul de date, cyber-spionajul, fraudele comerciale şi lista continuă”, a declarat Mihai Lemnaru, avocat colaborator senior la Cabinetului de avocatura Albu Morar.

Casa de avocatură albu morar este specializată în dreptul penal al afacerilor, având o experienţă de peste 20 de ani în piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO