Eveniment

Ce nume ar putea face parte din guvernul Orban

Ce nume ar putea face parte din guvernul Orban

Autor: Ramona Cornea

22.10.2019, 00:04 11420

Premierul desemnat, Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor primele posibile nume de miniştri în noul guvern, afirmă surse din PNL, citate de Mediafax. Liderul PNL sector 2, Monica Anisie, deputatul PNL Marilen Pirtea şi deputatul PNL Florica Cherecheş sunt numele propuse de Orban pentru Ministerul Educaţiei.

Pentru Ministerul Agriculturii au fost menţionate numele deputaţilor PNL Adrian Nechita, Nicolae Giugea şi cel al fostului preşedinte al Federaţiei Naţionale Pro Agro, Emil Dumitru.

Monica Anisie, una dintre propunerile pentru Ministerul Educaţiei, este preşedinta PNL Sector 2, profesoară de limba şi literatura română la Colegiul „Tudor Vianu“ din Bucureşti şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în timpul guvernului Cioloş. Înainte de asta, în perioada februarie 2014 – ianuarie 2016, Monica Anisie a fost director al Direcţiei Inspecţie Şcolară din cadrul Ministerului Educaţiei.

Cea de-a doua propunere pentru Educaţie, deputatul PNL Marilen Pirtea, este rector al Universităţii de Vest din Timişoara. În 2016, jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat pe Pirtea că a plagiat o serie de articole ştiinţifice.

Florica Cherecheş este vicepreşedintele organizaţiei judeţene şi municipale a PNL Oradea şi preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Oradea. În perioada 2008 – 2012, a fost consilier local în echipa primarului Oradei, Ilie Bolojan, şi preşedinte al Comisiei de muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului. În perioada ianuarie-iunie 2012, a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Oradea.

Adrian Nechita, propus pentru portofoliul Agriculturii, este prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România. În perioada 2008 – 2009, Adrian Nechita a fost director al Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj.

Nicolae Giugea este profesor universitar la Universitatea din Craiova. Giugea a fost prefectul judeţului Dolj în perioada 2011 – 2012, secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada 2009 – 2010 şi preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului între 2009 şi 2011.

Emil Dumitru a ocupat funcţia de preşedinte a Federaţiei Pro Agro pentru două mandate, iar statutul organizaţiei nu i-a permis să mai candideze pentru un nou mandat.

Desemnat marţea trecută drept premier, liderul PNL Ludovic Orban trebuie să prezinte Parlamentului până vineri o formulă de guvern şi un program de guvernare. Deşi săptămâna trecută a negociat cu toate partidele, el nu a primit nicio promisiune de sprijin. Ludovic Orban afirmă că se vor organiza alegeri anticipate, dacă nici al doilea guvern propus de el nu va fi investit de Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO