Eveniment

Ce programe de finanţare au la dispoziţie tinerii care vor să îşi deschidă o afacere cu bani de la stat sau cu fonduri europene

Ce programe de finanţare au la dispoziţie tinerii care...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2019, 18:00 1560

♦ Start-Up Nation, România Start-Up Plus, Bucharest Start-Up City sau Smart-Up Diaspora sunt doar patru dintre programele de finanţare pentru viitorii antreprenori puse la dispoziţie de stat prin fonduri proprii sau fonduri europene ♦ Împreună, cele patru progame au un buget cumulat de 919 mil. euro şi vor conduce la înfiinţarea a 16.150 de afaceri, arată datele centralizate de ZF.

Tinerii care vor să obţină capital pentru a pune bazele unei afaceri pot accesa fondurile programelor Start-Up Nation, Start-Up Plus, Bucharest Start-Up City şi Smart-Up Diaspora  - aflate în prezent în derulare în România -, programe prin care pot obţine o finanţare de 40.000 – 50.000 de euro.

„Abundenţa relativă de resurse de finanţare accelerează transformarea unor oameni în antreprenori şi astfel se retrezeşte spiritul antreprenorial. Apetenţa profesională a carierei de antreprenor e în creştere“, spune Sergiu Neguţ, business angel şi associate dean of entrepreneurial growth în cadrul şcolii de afaceri Maastricht School of Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO