Eveniment

Ce veşti ne aduc meteorologii. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: cum va fi vremea la începutul primăverii

Ce veşti ne aduc meteorologii. Prognoza meteo pentru...

Autor: Petru Mazilu

02.03.2024, 07:43 1335

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, în martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în prima luna de primăvară, în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale, mai spun meteorologii.

Potrivit ANM, în săptămâna 4-11 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 25 martie- 1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, a precizat ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO