Eveniment

Cererea de autorizaţii de construire, plus 8% în 2017. „Rămâne de văzut câţi dintre cei care au aplicat pentru obţinerea PUZ sau a autorizaţiei de construire vor şi începe şi finaliza proiectele.“

Cererea de autorizaţii de construire, plus 8% în 2017....

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Răzvan Botea

24.04.2018, 00:07 676

Primăriile au acordat anul trecut aproape 42.000 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu circa 3.000 mai multe faţă de 2016 (plus 7,7%).

Numărul de autorizaţii a sărit pentru prima dată de 40.000 în ultimii şapte ani şi s-a apropiat de cel din 2010, când au fost eliberate peste 42.000 de autorizaţii de con­struire, potrivit datelor de pe site-ul INS.

„Rămâne de văzut câţi dintre cei care au aplicat pentru obţinerea PUZ (planul urbanistic zonal – n. red.) sau a autorizaţiei de construire vor şi începe şi finaliza proiectele, pentru că există zone în care, pe o suprafaţă mică, sunt anunţate patru-cinci proiecte, ceea ce e imposibil să se concretizeze“, spune Andreea Comşa, managing director la Premier Estate Management.

Există investitori străini care se uită cu interes pe piaţa locală, dar sunt temători cu privire la orice nouă reglementare care i-ar putea afecta.

„Niciun dezvoltator internaţional nu îşi permite să aibă un eşec, de aceea testează foarte mult piaţa înainte de a se apuca de proiect. Ce este important este că investitorii străini lucrează de obicei cu finanţare de la bancă şi nu au nevoie de avansurile cumpărătorilor, ceea ce este un avantaj pentru clienţi.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro