Eveniment

Cererea de cursuri de leadership a crescut cu 20% faţă de anul trecut, pe fondul imprevizibilităţii economice şi a contextului geopolitic

Oana Scarlat, CEO al EXEC-EDU

Oana Scarlat, CEO al EXEC-EDU

Autor: Ramona Cornea

19.10.2022, 22:36 31

Cererea pentru cursurile de leadership şi dezvoltare a abilităţilor manageriale se află pe un trend ascendent, cunoscând un avans de 20%, faţă de anul trecut, potrivit datelor interne ale companiei de training EXEC-EDU. 

Creşterea interesului pentru dezvoltarea acestor abilităţi este o tendinţă globală, datorată schimbării modelelor de leadership, tendinţă accelerată de modul de lucru remote, dar şi de provocările aduse de imprevizibilitatea economică şi de contextul geopolitic. 
 
„Deşi se vorbeşte de atâta vreme despre necesitatea de a forma lideri, decalajul de competenţe este tot mai mare. De aceea, vedem tot mai des cum liderii îşi iau dezvoltarea în propriile mâini şi aleg să investească ei înşişi în reskilling, ţinând cont de actualul context economic. Este o investiţie absolut necesară pentru a se adapta acestor schimbări, care necesită un leadership colaborativ şi agil, axat atât pe tehnologie, cât şi pe starea de bine a oamenilor”, a declarat Oana Scarlat, CEO al EXEC-EDU.
 
Organizaţiile consideră, în proporţie de 93% că dezvoltarea noilor abilităţi de leadership este importantă sau foarte importantă, însă doar 15% din acestea au investit în formarea acestora, considerând-o o prioritate pe agenda top managementului, conform unui studiu BCG (Boston Consulting Group) derulat în 2022. 
 
Datele de la EXEC-EDU arată că peste 30% din manageri şi antreprenori sunt responsabili de propria dezvoltare şi îşi achită cursurile de leadership din surse propria. Participanţii care aleg să urmeze cursurile de leadership din portofoliul EXEC-EDU vin din industrii diverse precum producţie, IFN, asigurări, farma, retail, FMCG, hospitality, marketing, ONG. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO