Eveniment

CFR Marfă şi-a majorat afacerile cu 8,4% în primul semestru, la 437,2 milioane lei

CFR Marfă şi-a majorat afacerile cu 8,4% în primul...

Autor: Ioan Dornescu

07.08.2014, 00:00 42

Ca urmare a creşterii acestor indicatori, CFR Marfă a înregistrat o reducere a pierderilor financiare cu 79% faţă de perioada similară a anului 2013, se arată într-un comunicat al companiei.

"Rezultatele pozitive înregistrate de CFR Marfă în perioada ianuarie-iunie 2014 vor fi consolidate şi ca urmare a implementării programului de restructurare şi reorganizare, proces aflat la final şi care a vizat atât reorganizarea activităţii societăţii în funcţie de noile cerinţe ale pieţei, dar şi o adaptare a numărului de personal la nivelul de activitate curent", potrivit sursei citate.

În cadrul programului de restructurare, compania controlată de stat prin Ministerul Transporturilor a anunţat disponibilizarea a 2.500 de oameni în luna iulie, aproape 30% din numărul total de angajaţi.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat recent agenţiei MEDIAFAX că obiectivul său principal la conducerea instituţiei este aducerea pe profit operaţional a companiilor din subordine până la finele anului viitor.

CFR Marfă SA este lider pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din România, cu o cotă de aproape 55% la nivelul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO