Eveniment

„Clanul“ Doldurea, un business total de 1,2 mld. lei în piaţa de GPL derulat prin intermediul a şase companii. Patru dintre acestea sunt înregistrate în Caracal, acolo unde primar e chiar tatăl fraţilor Doldurea. Primarul din Crevedia, cu sediul la un kilometru de depozitul ilegal: „Îmi pare rău, nu pot vorbi“

Autor: Roxana Petrescu

30.08.2023, 07:36 1267

Autorizaţiile necesare pentru afaceri veneau astfel mai uşor în contextul în care ştampilele erau date chiar de instituţia condusă de tatăl antreprenorilor Doldurea La acest moment, nu se ştie oficial exact câte staţii avea Flagas, un business de aproape 600 mil. lei După exitul unor jucători importanţi, piaţa de GPL a devenit un teren opac de business, fragmentat, cu jucători puţin vizibili şi doar câteva grupuri relevante, cel mai mare fiind Rompetrol Gas cu 179 de staţii GPL În România sunt circa 2.200 de benzinării şi peste 700 de staţii de alimentare cu GPL, potrivit platformei GPLautogas.info, dar cum sunt împărţite acestea din urmă este neclar.

Flagas, compania care deţinea depozitul ilegal de GPL din Crevedia, o parcare de fapt unde se transvaza (muta) gazul dintr-o cisternă în alta, este doar una dintre companiile active în domeniul GPL deţinute de familia Doldurea, arată datele disponibile pe platforma Termene.ro şi analizate de ZF.

La finalul săptămânii trecute, o explozie soldată cu 58 de victime, dintre care două persoane şi-au pierdut viaţa, a avut loc la Crevedia (Dâmboviţa), acolo unde, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, funcţiona ilegal un depozit unde se muta GPL dintr-o cisternă în alta, spaţiu deţinut de firma Flagas.

Firma este controlată de Ionuţ Daniel Doldurea şi de Cosmin-Ionuţ Stîngă şi a avut anul trecut un business de 595,9 mi­lioane de lei, un profit net de 32,7 milioane de lei, fiind unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de GPL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO