Eveniment

CNADNR somează Colas să rezolve problemele de pe autostrada Cernavodă-Medgidia

CNADNR somează Colas să rezolve problemele de pe autostrada Cernavodă-Medgidia

Autor: Andreea Neferu

22.03.2011, 16:21 46

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) a transmis astăzi o notificarecompaniei Colas, care construieşte tronsonul de autostradăCernavodă-Medgidia, prin care solicită remedierea până la 15aprilie a deficienţelor de pe acest tronson.

CNADNR dă astfel un ultimatumfrancezilor de la Colas, în condiţiile în careconstructorul a întârziat cu "obligaţiile contractuale privindactivitatea de proiectare şi execuţie a obiectivului menţionat" şiare probleme cu "slaba mobilizare a echipamentelorîn şantier precum şi lipsa unui program de lucrări coerent care sădemonestreze capacitatea sa tehnică şi organizatorică de a finalizalucrările în termenul prevăzut", potrivit unui comunicat transmisde CNADNR.

Colas se află în mijlocul unui scandal încondiţiile în care, la începutul lunii martie, ministrultransporturilor Anca Boagiu a anunţat că ar putea rezilia contractul pentru tronsonulCernavodă-Medgidia, dar şi că anul acesta se va ajungela mare pe autostradă, dar pe "rute ocolitoare" între Cernavodă şiMedgidia, după ce anterior anunţase şi că acest tronson va fi gataîn 2011.

Colas a invocat drept motive pentruimposibilitatea de a continua lucrările faptul că beneficiarulautostrăzii, CNADNR, nu i-a pus la dispoziţietoate terenurile necesare pentru continuarea construcţiei, dar şifaptul că respectiva instituţie nu a oferit un răspuns cu privirela propunerile tehnice şi financiare ale francezilor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO