Eveniment

Coats isi muta productia in Romania

11.05.2004, 00:00 50



Sindicatele britanice ale textilistilor protestesteaza fata de decizia unuia din cei mai mari producatori mondiali de fire de a-si inchide fabricile din Scotia, pentru a muta productia in Romania, unde mana de lucru este mult mai ieftina, relateaza Daily Record online.



Peste o suta de angajati isi vor pierde slujbele in momentul in care compania Coats isi va inchide si ultima fabrica din Glasgow, spre sfarsitul anului.



Potrivit sursei citate, fabrica va fi transferata intr-un oras din Transilvania, in conditiile in care si firmele britanice de lenjerie s-au orientat spre forta de munca mai ieftina, angajand muncitori platiti cu o lira sterlina pe zi, in China.



Saptamina trecuta, federatia sindicala GMB au solicitat o intalnire de urgenta cu membrii Consiliului European al Muncii, in incercarea de a schimba decizia mentionata. "Suntem ingrijorati de modul in care a fost anuntat transferul. Conducerea centrala nu s-a consultat cu personalul din fabrica. Speram ca executivul va fi de partea angajatilor si va schimba intentiile companiei," a declarat un lider de sindicat.



"Cred ca sute de muncitori romani vor avea salarii foarte mici. Este ingrozitor ca s-a luat aceasta decizie doar pentru a economisi bani", afirma liderul organizatiei sindicale GMB Clothing and Textile din Scotia, Ian King. Oficialii companiei Coats au refuzat sa dezvaluie cati muncitori vor fi angajati in Romania. "Restructurarea este rezultatul declinului pietei. Propunerile sunt profund regretabile din punct de vedere al pierderii de locuri de munca. Nu vreau sa comentez asupra salariului pe care il vor avea angajatii din Romania. Nu este relevant", a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de Daily Record online.



Coats detine o fabrica de ate de cusut industriale la Odorheiu Secuiesc. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO