Eveniment

Compa incearca sa stranga 2,1 mil. euro de la actionari

08.12.2005, 19:52 17

Producatorul de componente auto Compa Sibiu intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 7,78 mil. lei (2,12 mil. euro) pentru a-si asigura resursele necesare dezvoltarii proiectelor aflate in derulare.

Compa va oferi actionarilor spre subscriere 77,8 milioane de actiuni noi la un pret egal cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. In urma acestei majorari, capitalul social al Compa va urca la 15,56 mil. lei (4,25 mil. euro). Propunerea urmeaza sa fie supusa aprobarii in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, convocata pentru data de 11 ianuarie 2006.

"Aceasta majorare de capital are ca scop asigurarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea Compa", a declarat Ioan Deac, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Compa si-a anuntat in acest an intentia de a se extinde pe piata romaneasca prin forte proprii, fara a apela la finantare externa. In ultimii ani, societatea a incheiat parteneriate pentru productia de subansambluri auto cu grupul american Honeywell Garett sau cel japonez Koyo, in care Compa a investit mai multe milioane de euro. Societatea mai are un contract de colaborare si cu grupul german Bosch.

Compa a inregistrat in primele noua luni ale lui 2005 o crestere cu circa 45% a profitului net, pana la 2,25 mil. euro, in conditiile majorarii cu 65% a cifrei de afaceri, care s-a ridicat la 47,4 mil. euro. Compa estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 62,5 mil. euro.

Compania este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine 51% din actiuni.

Actiunile Compa sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,8 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 38,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO