Eveniment

Confederaţia Patronală Concordia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre impactul măsurilor fiscale luate anul trecut şi plafonările pe care executivul le impune

foto: Guvernul României

foto: Guvernul României

Autor: Valeriu Dănilă

12.02.2024, 18:31 187

Confederaţia Patronală Concordia, care reprezintă cele mai mari companii româneşti, s-a întâlnit luni cu premierul Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri pentru a discuta situaţia economică, impactul măsurilor luate de guvern anul trecut, respectiv îngrijorările privind plafonările care sunt luate de executiv.

Guvernul Ciolacu a adoptat în toamna anului trecut mai multe decizii legate de majorarea unor impozite şi taxe, dar şi introducerea altora noi, cea mai controversată fiind impozitul de 1% pe cifra de afaceri a companiilor care depăşesc 50 de milioane de euro.

După întâlnire, Concordia a dat următoarea declaraţie: „Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, cu vicepremierul Marian Neacşu şi cu miniştrii Marcel Boloş, Radu Ştefan Oprea şi Bogdan Ivan. A fost una dintre întâlnirile pe care le avem periodic cu premierul pentru a discuta mersul economiei româneşti şi pentru a dezbate probleme pe care le ridică multe dintre cele 17 sectoare ale economiei pe care le reprezentăm. Am discutat despre impactul măsurilor fiscale de anul trecut, îngrijorările pe care le avem privind multiplele feluri de plafonări, mecanismul de stabilire a salariului minim, politicile de protecţie a consumatorului, combaterea evaziunii fiscale, stimularea investiţiilor de cercetare şi dezvoltare şi problematici din domeniile energiei, transporturilor rutiere şi feroviare, producţiei de mobilă sau a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, comercializării de medicamente sau cum pregătim cât mai bine sezonul de vară alături de industria de turism. Discuţia a fost constructivă şi credem că Guvernul a înţeles mesajele noastre şi ne aşteptăm să vedem rezultate concrete în urma dialogului. Am agreat cu premierul că pentru bunul mers al economiei vom organiza periodic astfel de întâlniri în care organizaţiile sectoriale pe care le reprezentăm să poată aduce la masa discuţiilor propuneri de politici care să le facă mai productive, să le rezolve din obstacolele pe care le întâmpină. Ne dorim ca PIB-ul României să crească în continuare accelerat şi economia noastră să producă din ce în ce mai mulţi campioni regionali şi chiar europeni sau globali de unde să rezulte mai multă prosperitate pentru cetăţeni şi suficiente resurse pentru serviciile publice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO