Eveniment

Consiliul Concurenţei spune că în prima săptămână din august preţurile alimentelor de bază s-au redus cu până la 43%

Consiliul Concurenţei spune că în prima săptămână...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.08.2023, 00:05 100

Preţurile alimentelor de bază în marile reţele comerciale s-au diminuat chiar şi cu 43% în prima săptămână din august comparativ cu luna iunie ca efect al ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comercială, arată un studiu al Consiliului Concurenţei.

Începând cu 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care stabileşte măsuri temporare de combatere a creşterii excesive a preţurilor la 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeţi vrac şi zahăr.

Astfel, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august, cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume: preţul roşiilor a scăzut cu aproape 44%, în timp ce strugurii costă mai puţin cu circa 38%, iar ardeii, cu 32%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO