Eveniment

Construcţiile nu simt vântul crizei: creştere de 22% la cinci luni în 2020

Construcţiile nu simt vântul crizei: creştere de 22% la cinci luni în 2020

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania: Analiza din perspectiva ofertei evidenţiază majorarea construcţiilor inginereşti cu 39,7% an/an la cinci luni din 2020, deter­minată de creşterea chel­tuielilor de capital ale statului cu 19,5% an/an la 7,4 miliarde lei.

Autor: Răzvan Botea

19.07.2020, 09:28 3222
♦ Construcţiile au crescut în mai cu aproape 12% faţă de aceeaşi lună a anului trecut ♦ Construcţiile noi au scăzut cu 1,5%, iar lucrările de infrastructură au crescut cu 26% an/an în mai.
 

Lucrările de construcţii au crescut în primele 5 luni ale anului cu 22% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Construcţiile ingi­nereşti (lucrările de infrastructură) au crescut cu aproape 40%, în vreme ce construcţiile noi au avut un avans de 9%, arată datele Ins­titutului Naţional de Statistică.

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania, scrie într-o analiză a băncii că dinamica acestui sector a fost influenţată de accesul uşor la finanţare, dar şi de climatul pozitiv din zon capitalului şi a forţei de muncă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: