Eveniment

Constructorul Arad-Timişoara spune că nu-şi încasează banii de la stat

Autor: Mediafax

12.10.2010, 23:20 30

Responsabilii consorţiului care executălucrările la autostrada Arad-Timişoara spun că au suspendatlucrările la şantier din cauză că au de recuperat aproximativ 25 demilioane de euro pentru lucrări realizate, în timp ce secretarul destat Eusebiu Pistru afirmă că nu a fost informat în acestsens.

Reprezentanţi ai consorţiului FCC Porr Astaldi au declarat ierila Arad că lucrările la autostrada Arad-Timişoara au fostsuspendate şi că singurele lucrări care se fac începând de lunisunt de conservare a şantierului.

Conform constructorilor, Compania Naţională de Autostrăzi şiDrumuri Naţionale nu a plătit o parte din lucrările executate,restanţele fiind de aproximativ 25 de milioane de euro.

"Am fost obligaţi să suspendăm lucrările, dar nu înseamnăterminarea contractului. Deja am pierdut foarte mulţi bani în acestproiect" a afirmat un responsabil al consorţiului.

Conform sursei citate, până la încasarea sumelor solicitateCNADR se vor executa doar lucrări de conservare a şantierului.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru din cadrul MinisteruluiTransporturilor a spus că firma nu a transmis până în prezentfacturile pentru suma de 25 de milioane de euro invocată.

"În acest moment, CNADR nu are nicio datorie faţă de constructorpentru că acesta nu ne-a emis nicio factură. ", a spus Pistru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO