Eveniment

Contract de 4 mil. euro pentru statia de epurare a apei in Cernavoda

08.09.2004, 00:00 77

Nuclearelectrica a semnat, recent, un contract in valoare de 3,97 milioane euro, cu o firma din Cenavoda, pentru executia lucrarilor de constructie a statiei de epurare a apei uzate si reziduale din oras.
Potrivit oficialilor companiei, statia face parte dintr-un program de 21 de investitii colaterale centralei nucleare de la  Cernavoda.
Dupa finalizare, aceste obiective urmeaza sa fie transferate fara plata beneficiarilor de folosinta.
Pentru stabilirea contractorului, compania a organizat o licitatie la care au participat noua firme. Cistigatorul, societatea General Concrete SRL Cernavoda, a fost desemnat pe baza ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere tehnic si economic.
Grupul Energetic Tender - Purator, firmele Athena SA, IFCO SA Constanta, Argos, Tess Conex Iasi, R&M Nimb, o asociatie alcatuita din Midconstruct Grup, Midanne Electronics si Contranscom Benta, precum si un joint venture format din Construzione Dondi SPA si TMUCB au mai participat la aceasta licitatie.
Valoarea contractului de executie este de 3,97 milioane euro (peste 162 miliarde lei, fara TVA), la care se adauga costuri legate de racordurile la instalatia de electricitate si telefonie, care vor fi executate de firme specializate.
"Finantarea lucrarilor a fost asigurata de la bugetul de stat, considerindu-se lucrare colaterala a investitiei de baza de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda. Decontarea lucrarilor se va face in limita fondurilor alocate anual de catre ordonatorul principal de credite, Ministerul Economiei si Comertului", au precizat reprezentantii Nuclearelectrica.
Termenul de finalizare a investitiei este de un an si patru luni. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO