Eveniment

Pe cine credem? Ping-Pong cu cifrele şi declaraţiile oficiale. INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65, după ce în urmă cu numai câteva ore anunţa 3 la mia de locuitori. Dacă se păstrau cifrele originale, şcolile ar fi fost închise

Pe cine credem? Ping-Pong cu cifrele şi declaraţiile...

Autor: Andreea Tobias

13.10.2020, 14:40 1105

INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65, după ce în urmă cu câteva ore anunţa o rată mai mare de 3 la mia de locuitori, în raportul săptămânal publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

După ce iniţial în raportul săptămânal a apărut o incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în Bucureşti de 3,11 la mia de locuitori, INSP a actualizat datele şi a anunţat o rată de 2,65.

Imediat după raportul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în bilanţul zilnic o rată de infectare de 2,69 pentru Bucureşti.

La o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, şcolile trec în scenariul roşu. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că autorităţile au luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO