Eveniment

Cum arată nevoia de medici în cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei? Sunt peste 1.700 de posturi vacante de medici şi personal medical şi din administraţie

Primăria Capitalei are 19 spitale în subordine, care au un total de 1.700 de posturi vacante de personal medical, auxiliar şi administrativ.

Primăria Capitalei are 19 spitale în subordine, care au un total de 1.700 de posturi vacante de personal medical, auxiliar şi administrativ.

14.01.2024, 11:29 371

Premierul Marcel Ciolacu a promis deblocarea angajărilor în sistemul de sănătate pentru 7.600 de posturi vacante. Măsura vine după ce mai mulţi manageri de spitale s-au plâns că funcţionează cu personal mult prea puţin pentru numărul de pacienţi Doar la spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti sunt 1.700 de locuri vacante Procedura de ocupare a unui post în sistemul sanitar de stat implică mai multe etape, care se întind pe câteva săptămâni sau chiar luni.

Cele 19 spitale de stat din subordinea Primăriei Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), au nevoie de 1.700 de medici, asistenţi, personal auxiliar (infirmiere, brancardieri) sau personal administrativ (TESA).

Cea mai gravă situaţie este la Spitalul Colentina, unde este nevoie de încă 368 de angajaţi, arată o situaţie transmisă de către ASSMB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO