Eveniment

Dan Zaharia, om de afaceri din Iaşi: Ucrainenii care vin în România sunt din categoria „professionals“, nu sunt deloc dezorientaţi. Parcările hotelurilor din Iaşi sunt pline de maşini cu numere din Ucraina. Ei vin, stau o zi-două la hotel, apoi pleacă mai departe

Dan Zaharia, senior consultant la firma de consultanţă imobiliară Extind din Iaşi şi general manager al spaţiului de co-working Fab Lab.

Dan Zaharia, senior consultant la firma de consultanţă imobiliară Extind din Iaşi şi general manager al spaţiului de co-working Fab Lab.

Autor: Adelina Mihai

01.03.2022, 09:00 1029

Profilul cetăţenilor ucraineni care ajung în Iaşi s-a schimbat în ultimele zile: dacă în primele zile erau preponderent femei cu copii care voiau să ajungă la soţii lor care lucrau în alte state din Europa, în ultima perioadă au venit în ţară persoane din categoria „professionals“, spune Dan Zaharia, senior consultant la firma de consultanţă imobiliară Extind din Iaşi şi general manager al spaţiului de co-working Fab Lab.

„Asistăm la un tranzit al păturii medii de ucraineni, toţi se duc înspre alte ţări, cu foarte puţine excepţii rămân în România. Dacă în primele zile veneau femei cu copii care voiau să ajungă la soţii lor care lucrau deja în Europa, mai nou au început să apară categoria „professionals“. Am dus astăzi (ieri - n.red.) şapte femei din Odesa la hotel, dar care erau angajatele unei firme de shipping din Turcia care le plăteşte cazare în România şi transportul până la Istanbul, unde se vor reloca pentru o perioadă. La Fab Lab au venit 5 ucraineni care sunt IT-şti şi care s-au mutat aici şi urmează să mai vină 10. Şi când spun că mai vin, mă refer la faptul că ei vin cu soţiile, cu copiii, şi-au luat apartamente pentru o săptămână şi văd ce fac mai departe“, a explicat Dan Zaharia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO