Eveniment

Datele din China pictează o imagine sumbră a creşterii economice. Beijingul a stabilit cel mai mic obiectiv de creştere anuală din ultimele decenii la 5%

Datele din China pictează o imagine sumbră a creşterii...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2023, 09:33 8389

Economia Chinei a înregistrat rezultate mixte în noiembrie, în condiţiile în care factorii de decizie continuă să se lupte cu o serie de provocări, inclusiv cu încetinirea sectorului imobiliar şi deflaţia, scrie Bloomberg. 

Producţia industrială a crescut cu 6,6% în ritm anual, peste aşteptările analiştilor. Vânzările cu amănuntul au fost mai mici decât se anticipase, crescând cu 10,1% în această lună.

Datele economice din noiembrie sunt influenţate de efectele de bază din anul precedent, când etapele finale ale politicii de trei ani a ţării de zero coviziuni au cântărit puternic asupra activităţii de consum.

Publicaţiile economice ale ţării au fost urmărite îndeaproape în acest an, pe fondul îngrijorărilor legate de ritmul de creştere. Beijingul a stabilit cel mai mic obiectiv de creştere anuală din ultimele decenii la 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO