Eveniment

De Pasti, 10.000 de turisti straini au vizitat Romania

11.04.2007, 19:22 17

Agentiile de turism au vandut cu ocazia sarbatorilor pascale pachete turistice in valoare de 15-20 mil. euro, atat pentru destinatii din strainatate, cat si pentru destinatii interne, potrivit unor estimari ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANT). Din aceasta valoare, aproximativ 5-6 mil. euro reprezinta incasari de pe pachete turistice cu destinatii externe.
Potrivit aceleiasi surse, circa 10.000 de turisti straini si-au petrecut Pastele in Romania.
Cresterea a fost mai mare in cazul destinatiilor externe, fiindca anul acesta au cumparat sejururi pentru Paste in strainatate 25.000 de persoane, cu circa 30% mai multe decat anul trecut. Cei care au cumparat pachete turistice cu destinatii interne in aceasta perioada au fost in numar de 80.000, cu circa 10% mai mult decat anul trecut, potrivit datelor ANT.
"Destinatiile interne favorite au fost pensiunile rurale din regiunea Bran-Moeciu, Maramures si Bucovina. Ca o noutate, un numar mare de persoane au ales zonele Neamt si Buzau. Desigur, Marginimea Sibiului a fost foarte cautata, numerosi turisti vazand in aceasta o ocazie de a vizita Capitala Culturala Europeana. Ca si destinatii externe, sunt de mentionat Bulgaria, care a atras circa 10.000 de turisti romani in aceasta perioada, Grecia, Turcia, Israel si Egipt", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO