Eveniment

Deloitte 30 de ani în România. Economia României a crescut de 10 ori în 30 de ani. Antreprenorii şi multinaţionalele au reclădit-o

Alexandru Reff

Alexandru Reff

Autor: Răzvan Botea

09.07.2022, 13:28 453

♦ „Economia se bazează pe un mediu antreprenorial matur, vibrant, inovator şi pe sute de multinaţionale care au România ca piaţă importantă care generează valoare.”

În ultimele trei decade economia României a crescut de 10 ori, iar mediul de business s-a dezvoltat şi a contribuit cel mai mult la schimbarea la faţă a României de astăzi, este de părere Alexandru Reff (foto), country managing partner al Deloitte  România şi Moldova.

„Trăim astăzi într-o ţară nouă pe care, îndrăznesc s-o spun, aţi construit-o în principal dumneavoastră, mediul de afaceri. Executivi şi antreprenori care aţi crezut în România şi care v-aţi asumat sarcina de a reclădi economia. Mediul de afaceri românesc, în 30 de ani, a înfruntat şi depăşit nenumărate dificultăţi, de la inflaţie, la crize financiare, recesiuni, austeritate, emigrare masivă, incertitudine legislativă şi, de curând, pandemie şi război la graniţă”, a spus el, în cadrul evenimentului Deloitte România organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de prezenţă a companiei în România.

Alexandru Reff a făcut o retrospectivă a economiei româneşti din ultimii 30 de ani: „În 1992, România încheia capitolul mineriadelor şi încă nu îşi începuse parcursul euro-atlantic şi nici privatizările sau reformarea economiei. Nu aveam bursă de valori, antreprenorii erau la un început timid de drum, multinaţionalele abia începeau să investească în România. Nu prea exista competenţă contabilă, financiară, de management.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO