Eveniment

Descoperire şoc în Marea Britanie: În urma analizelor pentru o operaţie de prostată, Regele Charles al lll-lea descoperit că are cancer. Toate activităţile oficiale ale regelui au fost suspendate imediat. Ce scriu ziarele britanice

Descoperire şoc în Marea Britanie: În urma analizelor...

Autor: Ştefan Stan

05.02.2024, 21:03 1100

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunţă Palatul Buckingham.

Nu este vorba de cancer de prostată, ci a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit unui comunicat al palatului, regele a început luni "tratamentele regulate".

Palatul Buckingham spune că regele "rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline".

Regele şi-a informat personal ambii fii despre diagnosticul său, iar prinţul William ar fi fost în contact regulat cu tatăl său.

Prinţul Harry, care locuieşte în Statele Unite, a vorbit cu tatăl său şi se va deplasa în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare.

Regele îşi va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri seniori ai familiei regale să ajute pentru a-i ţine locul în timpul tratamentului său.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Regele, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham, în Norfolk, luni dimineaţă, iar palatul spune că a început tratamentul ca pacient ambulatoriu.

Deşi îşi va pune în pauză evenimentele publice, regele îşi va continua rolul constituţional de şef de stat, inclusiv actele şi întâlnirile private.

Există un mecanism constituţional pentru situaţiile în care şeful statului nu poate îndeplini îndatoririle oficiale - în această împrejurare, pot fi numiţi "consilieri de stat" care să îl înlocuiască pe monarh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO