Eveniment

„Digitalizarea“ Finanţelor în cazul contractelor part-time: cu declaraţia la angajator în fiecare lună. Urmează un nou val de birocraţie în companii cu angajaţi part-time: în loc să digitalizeze sistemul, Finanţele impun plimbarea a milioane de declaraţii şi adeverinţe între salariaţi şi angajatori

„Digitalizarea“ Finanţelor în cazul contractelor...

Autor: Adelina Mihai

15.08.2022, 00:08 622

Angajaţii part-time care au mai mulţi angajatori trebuie să depună lunar, la fiecare angajator, câte o declaraţie prin care afirmă că obţin venituri totale (şi de la alţi angajatori) care sunt echivalente cu cel puţin valoarea salariului minim, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.

Efortul s-ar transpune în câteva milioane de declaraţii transmise de angajaţi şi procesate lunar de către angajatori, având în vedere că există 1,1 milioane de salariaţi part-time, iar unii dintre ei au mai mulţi angajatori.

„Retorica privind digitalizarea şi debiro­cratizarea sistemului a rămas doar un exerciţiu de PR public, autorităţile dând naştere în realitate unei noi situaţii care îi zăpăceşte pe angajatori, deşi totul putea fi auto­matizat“, spune avocatul Doru Cosmin Ursu din cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

(...) Revisalul putea fi o soluţie pentru digitalizarea acestui proces de verificare a numărului de ore lucrate şi a veniturilor obţinute, din moment ce toate informaţiile privind contractele de muncă sunt deja în cloud, iar angajatorii lucrează cu această platformă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO