Eveniment

Distribuţia vaccinurilor, diferită de la un judeţ la altul. Hunedoara are zero locuri libere până la finalul lui ianuarie, în Gorj pot fi făcute 8.000 de programări. Cine răspunde pentru anomaliile programării?

Distribuţia vaccinurilor, diferită de la un judeţ la...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2021, 00:07 551

La patru zile de la începutul etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19, sunt deja judeţe unde oamenii nu mai pot face programări în următoarele două săptămâni, în timp ce în alte zone, chiar şi judeţe vecine, sunt mii de locuri disponibile pentru programare.

De exemplu, în Hunedoara, Dâmboviţa, Argeş nu mai sunt locuri libere până la 9 februarie. De asemenea, în Hunedoara funcţionează doar trei centre pentru vaccinare, din 10 deschise şi amenajate. La polul opus, în judeţul Gorj, de exemplu, sunt peste
8.000 de locuri disponibile, împărţite pe zile până la începutul lunii februarie. Nouă dintre cele10 centre deschise în judeţ primesc persoanele care vor să se vaccineze.

„Situaţia cu centrele de vaccinare şi solicitările de doze de vaccinuri este la DSP/INSP. Alocările se fac în funcţie de solicitările primite în centrul naţional şi centrele regionale de distribuţie de la DSP-uri. Organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare este în responsabilitatea autorităţilor locale”, au transmis pentru ZF reprezentanţii grupului de comunicare pe vaccinare.

Din partea DSP-urilor şi ai centrelor de vaccinare în schimb, reprezentanţii spun că nu au legătură cu platforma de vaccinare, solicitând doze de vaccin în funcţie de câţi oameni s-au prezentat în zilele anterioare pentru imunizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO