Eveniment

Doi deputaţi PDL vor referendum pentru "naţionalizarea Petrom"

Doi deputaţi PDL vor referendum naţional pentru "naţionalizarea Petrom"

Autor: Emma Toader

23.03.2011, 15:13 52

Deputaţii PDL Daniel Oajdea şi Adrian Gurzău au declarat,miercuri, că, dacă nu va fi înfiinţată o comisie parlamentară deanchetă privind privatizarea Petrom, intenţionează să se implice înstrângerea de semnături pentru referendum naţional privindrăscumpărarea acţiunilor companiei.

"În cazul în care nu va fi înfiinţată comisia de anchetă, încazul în care acest demers al nostru nu are o finalitate şi suntemblocaţi, suntem hotărâţi să facem o campanie de strângere desemnături privind instituirea unui referendum naţional privindrăscumpărarea acţiunilor Petrom", a precizat, într-o conferinţă depresă, Adrian Gurzău.

La rândul său, Daniel Oajdea a spus că la Petrom privatizarea afost făcută "în mod suspect" şi că se aşteaptă ca "soldaţii şpăgii"să atace iniţiativa sa de înfiinţare a unei comisii de anchetă."Privatizarea a fost făcută cadou, acolo s-au luat comisioane desute de milioane de euro. De aceea, mă aştept ca o parte dinsoldaţii şpăgii să atace acest demers (înfiinţarea unei comisiiparlamentare de anchetă - n.r.), încercând să-l blocheze", aprecizat Oajdea.

Oajdea şi Gurzău au recunoscut că nu au informat conducerea PDLdespre intenţia lor de a strânge semnături pentru un referendumnaţional pe tema "răscumpărării acţiunilor Petrom", în cazul încare va fi blocat demersul lor de înfiinţare a unei comisiiparlamentare de anchetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO