Eveniment

Două acceleratoare de tehnologie din România întră în topurile europene: Techcelerator şi InnovX ocupă primele locuri într-un clasament realizat de prestigioasa publicaţie Financial Times

Cristian Dascălu, Cofondator şi Managing Partner Techcelerator

Cristian Dascălu, Cofondator şi Managing Partner Techcelerator

Autor: Valeriu Dănilă

15.03.2024, 17:37 187

Techcelerator, acceleratorul SEED care se adresează startup-urilor de tehnologie avansată din România şi Europa de Sud Est, a primit recunoaşterea prestigioasei publicaţii de business Financial Times în raportul Europe's Leading Start-Up Hubs 2024, un clasament al celor mai importante hub-uri pentru startup-uri care oferă programe de incubare şi/sau accelerare pentru persoanele care doresc să înfiinţeze sau să dezvolte o companie, se arată într-un comunicat de presă emis de companie.

Techcelerator se află pe locul 51 la nivel european şi pe locul al treilea în Europa de Est, cu 74.763 de puncte.

De asemenea, din România mai este în top şi InnovX care se află pe locul al XI-lea în clasamentul general şi pe primul loc la nivel regional. În total, 125 de hub-uri sunt recunoscute în acest clasament.

Techcelerator este acceleratorul fondat în România în 2017 cu sprijinul European Investment Fund (EIF) în cooperare cu fondul de investiţii GapMinder VC şi se adresează startup-urilor aflate în faza de accelerare şi post-accelerare.

Acceleratorul se concentrează în programele sale de a susţine verticale precum Enterprise Automation, Fintech, Cybersecurity, Data/Analytics, Cleantech, eHealth, B2B SaaS  şi pe sprijinirea antreprenorilor în a fi pregătiţi pentru a ridica finanţare de tip Seed si late Seed (investment readiness) şi pentru expansiune internaţională.

“Techcelerator se dezvoltă continuu din 2017 şi aceasta este o recunoaştere internaţională a competitivităţii ce poate fi livrată de ecosistemul din România şi din regiune. În puţinii ani ce i-am avut la dispoziţie am reuşit să ne aşezăm în piaţă şi să ne organizăm în regiune, dar cei mai interesanţi ani stau să vină. România se validează tot mai mult ca un hub regional în SEE, lucru pe care îl susţinem din perspectiva dezvoltării startup-urilor deeptech şi a atragerii de investiţii, iar asta se vede în mod concret prin numărul de companii din portofoliu”, a declarat Cristian Dascălu, Cofondator şi Managing Partner Techcelerator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO