Eveniment

Dragnea: I-am transmis lui Cioloş angajamentul PSD privind salariul minim de 1450 lei în 2017

Dragnea: I-am transmis lui Cioloş angajamentul PSD...

Autor: Liviu Dadacus

13.12.2016, 17:02 348

„Ne-am auzit de ieri (n.r. luni) şi am convenit ca astăzi să avem o discuţie. Mie mi s-a părut o abordare responsabilă din partea primului-ministru, chiar am apreciat asta că, dincolo de supărarea firească generată de rezultatul alegerilor, a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic anul viitor, ţinând cont şi de programul nostru de guvernare prezentat în campanie. Mi-a solicitat, mi-a prezentat, mi-a transmis câteva intenţii de a adopta acte normative în Guvern, ordonanţe care să proroge aplicarea unor legi care ar intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu care am fost de acord”, a spus Dragnea.

El a arătat că a discutat cu Cioloş despre salariul minim pe economie pe anul 2017 şi i-a spus că angajamentul PSD rămâne ferm 1.450 de lei.

„Am acceptat propunerea dumnealui ca noul Guvern, aşa cum e firesc, să adopte această HG, îngrijindu-se să pregătească cadrul legal”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că i-a solicitat lui Cioloş şi a rămas ca premierul să analizeze dacă unele cheltuieli prevăzute pentru anul viitor pot fi „aduse” în acest an, referindu-se la subvenţiile agricole, la arieratele, precum şi contribuţia la UE.

„Există în spaţiul fiscal, există încă posibilitatea - fiind bani care încă nu sunt necheltuiţi şi ar putea să se facă aceste cheltuieli. A rămas că se consultă cu colegii din guvern, cu ministerul de Finanţe şi o să ne transmită”, a spus el.

Premierul Dacian Cioloş a avut marţi dimineaţă o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO