Eveniment

După ce a fost huiduit anul trecut, Băsescu nu a mai mers să sărbătorească Ziua Marinei la Constanţa

După ce a fost huiduit anul trecut, Băsescu nu a mai mersă să sărbătorească Ziua Marinei la Constanţa
15.08.2011, 11:25 363

Absent în 2009 şi puternic huiduit în 2010, preşedintele Traian Băsescu nu poarticipă în acest an la Constanţa la sărbătorirea Zilei Marinei, în numele preşedinţiei fiind citit un mesaj.

Preşedintele a transmis, luni, un mesaj cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, prin care urează "La mulţi ani!" celor care îşi serbează ziua numelui, adresând totodată mulţumiri tuturor acelora care îşi desfăşoară activitatea în slujba Forţelor Navale Române.

"Cu ocazia sărbătorii «Adormirea Maicii Domnului», doresc să transmit tuturor cetăţenilor români care îşi serbează astăzi ziua numelui urările mele de bine, multă sănătate şi împliniri alături de cei dragi", se arată în mesajul şefului statului, remis de Administraţia Prezidenţială.
De asemenea, în mesaj se subliniază că în 15 august este sărbătorită şi Ziua Marinei.

"Pe 15 august sărbătorim Ziua Marinei Române, prilej cu care le mulţumesc tuturor acelora care îşi desfăşoară activitatea în slujba Forţelor Navale Române pentru dăruirea şi profesionalismul de care dau dovadă. La mulţi ani!", se mai arată în mesaj.

Chiar şi în absenţa preşedintelui, la eveniment a avut loc un incident, mai mulţi oameni scandând "Jos Băsescu". În incident au fost implicaţi fostul lider al minerilor Miron Cozma şi un lider al revoluţionarilor constănţeni, cei doi fiind îndepărtaţi de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, după ce au vrut să protesteze prin portavoce faţă de preşedintele Traian Băsescu, revoluţionarul fiind luat de o ambulanţă fiindcă s-a simţit rău.

Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin. alături de mai multe persoane aflate în mijlocul miilor de oameni prezenţi, luni, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, au început să strige împotriva şefului statului mai multe lozinci printre care şi "Jos Băsescu".

Ei au fost scoşi afară din mulţime de către jandarmi, liderul revoluţionarilor, căruia i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale, astfel că la locul incidentului a ajuns o Ambulanţă care l-a luat pentru a-l transporta la spital.

Până la sosirea ambulanţei, liderul revoluţionarilor a fost întins pe jos şi stropit cu apă.

Incidentul s-a produs în timp ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, susţinea un discurs.
Un incident similar a avut loc cu o zi în urmă, când ceremonialul de depuneri de coroane organizat de Forţele Navale cu ocazia Zilei Marinei, la Monumentul "Crucea Marinarilor" din Constanţa, a fost perturbat de reprezentanţii revoluţionarilor, care, supăraţi că nu au fost incluşi în program, au aruncat în mare coroana pe care o pregătiseră.

Duminică, între orele 11.30 şi 12.20, Statul Major al Forţelor Navale a organizat un ceremonial de depuneri de coroane la Monumentul "Crucea Marinarilor", manifestare prilejuită de Ziua Marinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO