Eveniment

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: La ANAF se va stabili o procedură prin care statul va transforma creanţele în acţiuni

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: La ANAF se va...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

27.09.2018, 17:05 169

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că, după intrarea în vigoare a noilor reglementări privind insolvenţa, la nivelul ANAF va fi stabilită o procedură prin care statul va transforma creanţele la companii în acţiuni.

Pentru reconversia creanţelor în acţiuni, „statul român prin ANAF, va trebuie să fie foarte clar, nu cum a fost până în prezent”, a declarat Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern, într-o întâlnire cu presa.

În şedinţa de Guvern de joi au fost adoptate noile prevederi privind insolvenţa, anunţate de la începutul lunii septembrie.

„ANAF va avea o procedură foarte clară, ca atunci când legea spune că poate să facă anumite lucruri poate să aplice două variante. De această dată cadrul legal e acoperit, iar la nivel de lucru al ANAF lucrurile vor fi clar reglementate pentru a aplica corect procedurile”, a detaliat Teodorovici.

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat joi, după ce Ordonanţa de Urgenţă ce vizează insolvenţa a fost adoptată în Guvern, că proiectul îndeplineşte toate cerinţele constituţionale.

”Vreau să vă spuns că Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, am considerat că cerinţele legale şi constituţionale sunt îndeplinite”, a anunţat Tudor Toader după şedinţa de guvern de joi.

El a mai spus că Ministerul Justiţiei a fost coiniţiator al ordonanţei de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO