EY: Antreprenorii cred că educaţia precară şi accesul la finanţare sunt cele mai mari obstacole în dezvoltarea unui start-up, dar birocraţia nu mai este văzută ca o problemă majoră

8 dec 2017 Autor: Roxana Rosu

♦ Principalele obstacole pe care le întâmpină antreprenorii atunci când vor să pornească o afacere sunt educaţia precară şi accesul la finanţare, a căror importanţă a crescut anul acesta comparativ cu 2016, în timp ce problemele legate de birocraţie s-au diminuat semnificativ în percepţia oamenilor de afaceri, potrivit unui studiu realizat de EY România.

Astfel, educaţia a fost pusă pe primul loc de 23% dintre oamenii de afaceri chestionaţi, faţă de 16% anul trecut, urmată de accesul la finanţare (18% vs.17%) şi teama de eşec (13% vs. 12% în 2016).

În acelaşi timp, ponderea antrepre­norilor care consideră birocraţia principalul obstacol în dezvoltarea afacerii a scăzut puternic, de la 28% la 11% în acest an, tot pe minus fiind şi impactul taxelor. Doar 10% dintre antreprenori mai cred că nivelul taxelor plătite este cel mai mare obstacol în business, faţă de 12% anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

 
Cuvinte cheie:
EY
, Antreprenori
, finantare
, birocratie
, afaceri
, business
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide