Eveniment

Familia Bodnariu îşi va primi copiii acasă, după o înţelegere cu municipalitatea Naustdal

Familia Bodnariu îşi va primi copiii acasă, după o...

Autor: Ana Maria Lazăr

03.06.2016, 15:01 420

"Municipalitatea Naustdal s-a înţeles cu părinţii să aducă toţi cei cinci copii acasă! Vă mulţumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile şi implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească!", potrivit unui comunicar de presă publicat de familia Bodnariu şi semnat de pastorul Cristian Ionescu.

De asemenea, familia a făcut apel la respectarea nevoii de "linişte şi intimitate netulburată" în zilele următoare deoarece "urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească".

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat joi un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO