Eveniment

Florin Andronescu renunta la masina pentru bicicleta si corecteaza bugetul

Florin Andronescu renunta la masina pentru bicicleta si corecteaza bugetul
19.11.2008, 20:58 91

Turbulentele financiare l-au facut pe omul de afaceri Florin Andronescu, care investeste in businessuri precum reteaua de clinici Sanador, brokerul de credite Kiwi Finance si cel de asigurari private Sanas, sa renunte la automobilul personal si sa se deplaseze la serviciu cu bicicleta.
"In aceasta perioada de criza, e bine sa fim mai echilibrati si sa fim pregatiti pentru the worst case scenario (scenariul cel mai pesimist - n.red.). Ca om de afaceri sunt preocupat de acest lucru si am corectat bugetul Sanador pentru anul viitor astfel incat sa fiu sigur ca rezist si in 2009 fara a inregistra pierderi. Mai mult, desi locuiesc destul de aproape de serviciu, am renuntat sa mai merg la serviciu cu masina personala, care consuma 40 de litri/100 de kilometri si ma deplasez cu bicicleta", a declarat Andronescu in cadrul unui seminar organizat de revista Money Express.
Omul de afaceri a mai spus ca a renuntat sa mai mearga la serviciu cu automobilul personal pentru ca un lider trebuie sa dea o directie pentru ceilalti membri ai echipei. O alta masura de reducere a costurilor mentionata de omul de afaceri ar fi diminuarea fondurilor pentru organizarea petrecerii de sarbatori.
"Cred ca petrecerea de sfarsit de an va fi un eveniment mai restrans, probabil ca o sedinta cu ceva catering", a precizat Andronescu.
Intr-un interviu recent acordat Ziarului Financiar, el spunea ca "the worst case scenario" in cazul Sanador ar fi o diminuare a ritmului de crestere a pietei de profil. Pana acum serviciile medicale private au atins ritmuri de crestere de 30-40% anual, fiind cotate drept unul dintre domeniile cele mai atractive si cu cele mai mari perspective de crestere din economie. Omul de afaceri aprecia ca intotdeauna in business a existat si "the worst case scenario", dar ca pana acum nu a fost luat in calcul de managerii si oamenii de afaceri din Romania.
 
 
Seful Omnilogic: Romanii nu stiu ce-i asteapta
Romania nu poate evita efectele crizei financiare, care vor fi dramatice asupra populatiei, iar statul nu detine mijloace pentru a actiona in aceasta directie si se va supune deciziilor UE, a declarat ieri directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin. "Ceea ce se intampla acum in Romania este doar inceputul crizei financiare, iar romanii nu realizeaza ce-i asteapta. De curand, am fost in San Francisco si magazinele erau goale, in timp ce la complexul comercial din Baneasa parcarea este plina. M-am intrebat daca romanul realizeaza ce urmeaza, iar raspunsul este unul negativ. Din pacate, trezirea va fi extrem de brutala", a spus Marin. El a afirmat ca, in acest context, statul roman nu detine mijloace pentru contracararea efectelor crizei. "Statul roman nu are capabilitatea sa faca ceva si se va supune deciziilor Comunitatii Europene, catre care si-a delegat suveranitatea economica in urma cu aproape doi ani. Statul roman nu cred ca va fi in stare sa ofere scutiri de taxe, nici pentru sectorul IT&C, nici pentru alte sectoare. Ce putem spera de la statul roman este asigurarea conditiilor pentru o competitie cat de cat loiala", a afirmat Marin. Infiintat in 1992, Omnilogic este unul dintre cei mai mari jucatori locali din sectorul IT, cu afaceri estimate pentru 2008 la peste 180 mil. dolari, in crestere cu 11% fata de anul trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO