Eveniment

FOTO Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a consultat cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Consiliului Naţional al IMM-urilor pe tema majorării de taxe

FOTO Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a consultat cu...

Autor: Răzvan Botea

19.07.2023, 00:34 470

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, consultări cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, pe tema modificărilor fiscale care urmează să fie introduse. Consultarea nu s-a soldat cu rezultate clare, iar mediul de afaceri cere ca guvernul să vină public cu măsurile pe care vrea să le ia, astfel încât să existe o consultare pe baza propunerilor.

„Guvernul României este angajat să menţină deschise toate căile de finanţare europene, fapt ce implică punerea în aplicare a reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Economia naţională şi cetăţenii români au nevoie de investiţii şi de servicii publice de mai bună calitate”, a spus premierul Marcel Ciolacu, conform unui comunicat transmis de guvern.

Reprezentanţii Guvernului au prezentat mediului de afaceri principiile care stau la baza planului de măsuri economice, aflat acum în curs de elaborare la nivelul Executivului, conform sursei citate.

Deficitul bugetar ar trebui să fie în 2023 de 4,4% din PIB, conform angajamentelor asumate în faţa Comisiei Europene, iar guvernul PSD-PNL trebuie să găsească resurse pentru a acoperi gaura de 49 mld. lei la buget dinprimele şase luni din an.

 

Galerie Foto de la întâlnirea guvernului cu reprezentanţii mediului de business:

Premierul Marcel Ciolacu (dreapta) şi Dan Şucu, preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia (stânga)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO