Eveniment

Funeriu: România nu îşi permite acum măriri salariale extinse la nivelul tuturor dascălilor

Autor: Mediafax

09.04.2011, 21:37 72

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă, laSibiu, că "salariile cadrelor didactice ar trebui să fie mai mari",dar "România nu-şi permite acum aceste măriri salariale extinse lanivelul tuturor dascălilor", care ar însemna un efort financiar dedouă miliarde de lei anual.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, într-oconferinţă de presă, că Legea salarizării profesorilor pentru careGuvernul intenţionează să îşi asume răspunderea va aduce "echitateşi unitate" în sistemul de învăţământ, lucruri la care ţine foartemult, transmite Mediafax.

"Cadrele didactice din toată România, pentru muncă egală, vorprimi exact acelaşi salariu. Este clar pentru toată lumea, atâtpentru mine, care sunt ministru al Educaţiei, cât şi pentru colegiimei, că salariile cadrelor didactice ar trebui să fie mai mari.Situaţia economică a României este de asemenea natură încât acesteasunt resursele ţării. Eu am ales încă de la instalarea în funcţiesă fiu onest şi să nu vând iluzii, pentru că, de prea multe ori,cadrelor didactice din România li s-au vândut iluzii, niciodatăonorate. Am încercat să nu fac acest lucru şi am preferat să spunadevărul, chiar dacă uneori este dificil, decât să mint frumos.Cred că acesta este primul semn de respect faţă de cadreledidactice", a declarat Daniel Funeriu. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO