Eveniment

Generali Asigurari, plus 190% din asigurari generale

17.05.2006, 00:00 13

Generali Asigurari Romania, companie membra a grupului international Generali, a inregistrat in primul trimestru al anului 2006 prime brute subscrise la asigurarile non-viata in valoare de aproximativ 16,4 milioane de euro (57,4 milioane de lei), in crestere cu 190% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Primele brute subscrise din asigurarile de viata in primul trimestru al anului sunt in valoare de aproximativ 2,7 milioane de euro (9,39 milioane de lei), in crestere cu 133% fata de perioada similara a anului trecut.

Tudor Moldovan, director general Generali Asigurari, a declarat ca pana la mijlocul acestui an veniturile pe asigurarile non-viata vor depasi nivelul subscrierilor din 2005, care au totalizat aproximativ 28 de milioane de euro (100 de milioane de lei). Pe segmentul asigurarilor de viata sunt anticipate pe 2006 venituri in valoare de peste 10 milioane de euro (36 de milioane de lei), comparativ cu 5,6 milioane de euro (20 de milioane de lei) in 2005.

Moldovan a adaugat ca, incepand cu luna septembrie, compania va intra pe piata asigurarilor de viata unit-linked, prin lansarea a trei programe de investitii in lei si trei in euro. Asigurarile unit-linked reprezinta asigurari de viata cu componenta investitionala. Dupa o anumita perioada de la cumpararea politei, asiguratii au la dispozitie cel putin trei unitati de fonduri pe care le pot cumpara sau vinde.

Pentru 2007, compania se asteapta la vanzari semnificative pe segmentul unit-linked, intrucat aceste polite vor inlocui treptat asigurarile de viata traditionale.

Werner Moertel, membru in consiliul de conducere al Generali Holding Viena, a mentionat ca piata asigurarilor din Romania are potential de dezvoltare si ca, pentru viitor, nu sunt excluse achizitii ale unor companii autohtone.

In luna aprilie, conducerea companiei de asigurari a luat decizia de majorare a capitalului social de 8,4 milioane de euro (30 de milioane de lei) la 14 milioane de euro (50 de milioane de lei).

Subsidiara din Romania a grupului italian Generali este controlata in prezent de Generali Holding Viena AG, cu o participatie de 83,44% si Astra Asigurari, cu 15,96%. ana.raduta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO