Eveniment

Georgiana Constantin, EY România: Ne aflăm la patru luni distanţă de data la care e-factura ar putea fi obligatorie în România

EY „e-Factura – următorul pas către digitalizarea fiscală din România”

Georgiana Constantin, EY România: Ne aflăm la patru...

Autor: Răzvan Botea

22.08.2023, 11:35 613

Ne aflăm la patru luni distanţă de data la care e-factura ar putea fi obligatorie în România, a spus Georgiana Constantin, senior manager in departamentul de taxe indirecte EY România.

EY organizează marţi, 22 august, un webinar privind e-factura, în cadrul căreia reprezentanţii ANAF sau ai Ministerului de Finanţe, împreună cu specialiştii EY, discută despre când se va implementa facturarea electronică obligatorie în România, care ar putea fi cadrul legal şi cum arată implementarea sau stadiul de implementare al e-factura în alte state europene.

Ce a mai spus Georgiana Constantin la EY „e-Factura – următorul pas către digitalizarea fiscală din România”:

Din punctul de vedere al calendarului de implementare este important să vedem cât timp a durat în alte state între data la care au primit derogarea Consiliului Uniunii Europene şi data la care au solicitat facturarea electronica. Observăm aşadar un termen relativ redus de implementare în cazul Italiei, de mai puţin de un an de la data obţinerii derogări în anul 2018.

Pentru alte ţări timpul de implementare a fost semnificativ mai ridicat, respectiv minim doi ani.

Germania a obţinut derogarea pentru implementarea e-factura în aceeaşi zi cu România, iar termenul propus pentru implementare este de doi ani şi jumătate, respectiv e-factura ar urma să devină obligatorie în anul 2026.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO