Eveniment

Grecia înăspreşte regulile privind obţinerea Golden Visa: Trebuie cumpărată o locuinţă de minimum 120 mp, cu o valoare pornind de la 400.000 de euro pentru insulele mici şi 800.000 de euro pentru regiunile mai populare

Grecia înăspreşte regulile privind obţinerea Golden...

Autor: Ştefan Stan

22.03.2024, 10:19 13667

Ministerul de Finanţe din Grecia a prezentat joi modificări la programul Golden Visa, prin care se majorează suma minimă pe care o persoană care nu este cetăţean trebuie să o investească pentru a obţine permisul de şedere, în încercarea de a rezolva criza imobiliară din ţară, scrie presa locală. 

În regiunile populare, cum ar fi Attica, Salonic, Mykonos, Santorini şi insulele cu o populaţie de peste 3.100 de locuitori, pragul creşte la 800.000 de euro, în timp ce în alte zone pragul este de 400.000 de euro şi peste. În plus, investitorii trebuie să achiziţioneze o proprietate de cel puţin 120 mp. Pentru clădirile cu destinaţie industrială şi care sunt transformate în locuinţe, suma necesară este de 250.000 de euro, în timp ce suma necesară pentru investiţia într-o clădire istorică se ridică la 250.000 de euro.

De asemenea, ministerul a introdus stimulente pentru transformarea clădirilor în locuinţe, protejează clădirile istorice şi interzice în mod explicit ca proprietăţile Golden Visa să fie folosite pentru închirieri pe termen scurt.

"Mergem mai departe cu măsuri echilibrate pentru programul Golden Visa, care ţine cont în primul rând de nevoile de locuinţe ale gospodăriilor, fără a uita însă de necesitatea de a atrage investiţii în ţară", a declarat ministrul de Finanţe, Kostis Hatzidakis.

"Aceste măsuri fac parte din politica generală a guvernului în domeniul locuinţelor, care vizează, în cooperare cu sectorul privat, să asigure locuinţe accesibile şi de calitate pentru toţi cetăţenii, ţinând cont, totuşi, de necesitatea de a continua investiţiile în condiţii mai echilibrate", a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO