Eveniment

Grupul italian Leonardo, unul dintre cei mai puternici producători de armament din Europa, cere o reformă a industriei de armament

Grupul italian Leonardo, unul dintre cei mai puternici...

Autor: Ştefan Stan

04.01.2024, 14:59 34617

UE ar trebui să eficientizeze o industrie de apărare frânată de concentrarea statelor membre asupra propriilor campioni naţionali, a îndemnat şeful companiei italiene Leonardo - chiar dacă acest lucru înseamnă că guvernele ar trebui să renunţe la "un pic de suveranitate naţională", scrie FT. 

În primul său interviu de la preluarea conducerii grupului aerospaţial şi de apărare cu sediul la Roma, în luna mai, Roberto Cingolani a declarat că războiul din Ucraina a servit drept semnal de alarmă pentru industria europeană, iar companiile discută acum despre cum să încurajeze parteneriatele în cadrul sectorului.

"Un sistem fracturat, în care fiecare dintre cele 27 de ţări ale UE investeşte în propriile tancuri şi avioane, nu funcţionează", a declarat Cingolani, care a fost ministru al tranziţiei energetice în cabinetul fostului premier italian Mario Draghi.

"Unii vor spune că nu este ideal pentru suveranitatea naţională, dar trebuie să privim apărarea dintr-o perspectivă globală", a adăugat el.

Leonardo şi consorţiul franco-german KNDS au anunţat în decembrie un parteneriat pentru construirea unei noi generaţii de tancuri, un proiect lansat iniţial de Germania şi Franţa pentru a înlocui tancurile lor Leopard 2 şi Leclerc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO