Eveniment

Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza schema ajutorului social

Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza schema ajutorului social

Autor: Ovidiu Bărbulescu

29.06.2011, 17:05 148

Guvernul a decis ca ordonanţa privind eliminarea subvenţieiacoperite de la bugetul de stat la energia termică, care va generacreşterea valorii facturii la încălzire, să fie aprobată în ultimaşedinţă din luna august, odată cu stabilirea ajutoarelor socialedestinate familiilor cu venituri mici, informează Mediafax.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe agendacăreia s-a aflat şi ordonanţa de urgenţă privind eliminareasubvenţiei la încălzire, act normativ amânat însă pentru finelelunii august spre a fi aprobat odată cu ajutoarele socialedestinate persoanelor cu venituri reduse.

"În privinţa subvenţiei la energia termică, am convenit că înultima şedinţă din luna august a Guvernului vom adopta programulcomplet în ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire pentrupopulaţie în perioada iernii.
Asta înseamnă că subvenţia, sub forma ajutoarelor de încălzire, vafi direcţionată cu iarna acestui an spre categoriile sociale celemai defavorizate, iar cei care au resurse materiale mari sau firmecare beneficiază în continuare de subvenţia statului nu vor maiprimi susţinerea pe care o au astăzi. Persoanele care sunt cele maivulnerabile şi cu veniturile cele mai mici vor avea un plus deajutor pentru plata facturii la energia termică pe perioadasezonului rece", a declarat premierul Emil Boc, în şedinţa deguvern.

El a precizat că întregul pachet de acte normative va fi elaboratde Ministerul de Interne, Ministerul Muncii şi MinisterulFinanţelor, urmând să fie aprobat în ultima şedinţă de guvern dinluna august şi aplicat începând cu toamna acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO