Eveniment

Haine, prosoape şi covoare falsificate, de 4 milioane de lei, reţinute de poliţiştii de frontieră

Haine, prosoape şi covoare falsificate, de 4 milioane de...

Autor: Cosmin Pirv

03.03.2024, 11:54 43

Haine, prosoape şi covoare de baie contrafăcute, în valoare de 4 milioane de lei, au fost reţinute de poliţiştii de frontieră din Giurgiu dintr-un TIR care venea din Turcia. 

Bunurile transportate ilegal au fost descoperite într-un TIR condus de un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu textile şi circula pe ruta Turcia-România-Polonia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, s-a descoperit faptul că în zona dintre capul tractor şi remorcă şnurul asigurator este tăiat şi relipit, transmite Poliţia de forntieră.

În continuarea cercetărilor, în interiorul remorcii, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectori vamali au descoperit, printre bunurile transportate legal, aproximativ 57.000 bunuri constând în articole vestimentare, prosoape şi covoraşe de baie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de peste 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Şoferul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO