Eveniment

Haos în sistemul de Sănătate. Guvernul „cârpeşte” bugetul Sănătăţii şi alocă noi bani până la final de an însă incertitudinea pentru 2024 rămâne

Haos în sistemul de Sănătate. Guvernul...

Autor: Georgiana Mihalache

24.11.2023, 07:36 209

Guvernul a mai „cârpit” bugetul Sănătăţii cu încă 3,5 mld. lei, în situaţie de criză majoră „Este o situaţie fără precedent, este haos”, spun reprezentanţii pacienţilor „Nu e bine”, „nu ştim ce va fi din ianuarie” – declară şi managerii.

Lipsa banilor din sistemul de Sănătate a dus la o situaţie fără precedent în spitale, unde pa­cienţii sunt puşi să plătească in­clusiv materiale sanitare pentru operaţii. Există probleme la achiziţia de medicamente, iar tratamente cum ar fi imuno­terapia sunt amânate pentru că sunt prea scumpe. CNAS nu a primit nici jumă­tate din suma cerută pentru a stabiliza ba­lanţa, iar managerii nu au un plan de acţiune.

„Am reuşit să dăm salariile, să vedem ce urmează. Nu e bine, dar nu am noutăţi faţă de situaţia de până acum”, a răspuns scurt dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO