Eveniment

Încrederea analiştilor financiari din România, în creştere după ce inflaţia scade mai repede decât aşteptările şi recesiunea se îndepărtează de Europa

Încrederea analiştilor financiari din România, în...

Autor: Răzvan Botea

01.03.2023, 08:30 1208

♦ Analiştii financiari cred că euro va depăşi pragul de 5 lei în 12 luni şi că inflaţia va scădea la sub 10% până la final de 2023.

Analiştii financiari de la CFA România au devenit mai optimişti la începutul lui 2023, arată cel mai recent sondaj al instituţiei. Evoluţia sentimentului din România este în linie cu evoluţiile din Europa, unde inflaţia scade mai repede decât estimările şi perspectivele de stabilizare a dobânzilor devin realitate. Astfel, scenariul unei recesiuni în Europa şi România se îndepărtează.

Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România, asociaţia analiştilor financiari, explică: „Pe fondul ştirilor pozitive privind reducerea preţului gazului metan care a condus la reducerea ratelor de inflaţie peste aşteptările pieţei, şi revizuirea în sens crescător a proiecţiilor de creştere economică atât în economiile dezvoltate, cât şi în ţările emergente, indicatorii de încredere au înregistrat creşteri generalizate.”

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a crescut astfel pentru a doua lună la rând, cu 5 puncte, şi a ajuns la 43,3, unde 0 înseamnă neîncredere şi 100 înseamnă încredere totală. Chiar dacă este încă sub nivelul din ianuarie 2022, sentimentul de încredere al economiştilor s-a îmbunătăţit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO