Eveniment

Când industria crypto se simte ameninţată, ”generozitatea” către politicieni nu are limite: Companiile de criptomonede au crescut brusc donaţiile către politicienii din SUA, pe măsură ce la Washington se înăspreşte sentimentul împotriva pieţei activelor digitale

Când industria crypto se simte ameninţată,...

Autor: Ştefan Stan

24.12.2023, 13:00 173

Companiile de criptomonede au crescut brusc donaţiile către politicienii din SUA, pe măsură ce la Washington se înăspreşte sentimentul împotriva pieţei activelor digitale.

Companiile, printre care Coinbase, bursa cotată la Nasdaq, operatorul de stablecoin Circle şi a16z, divizia de investiţii criptografice a capitaliştilor de risc Andreessen Horowitz, direcţionează mai multe fonduri pentru a alege legislatori pro-cripto şi pentru a influenţa proiectele de lege blocate în Congres înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor. Acestora li s-au alăturat investitori de profil înalt în capital de risc şi în active digitale, precum Ron Conway, Fred Wilson şi gemenii Winklevoss.

Săptămâna aceasta, Coinbase, Circle şi a16z s-au numărat printre companiile care au investit 78 de milioane de dolari în Fairshake, un super Pac federal care poate primi bani nelimitaţi de la corporaţii şi persoane fizice pentru a-i cheltui în alegeri, pentru a fi direcţionaţi către "conducerea pro-crypto".

"Vom face tot ceea ce este necesar pentru a depolitiza cripto", a declarat Faryar Shirzad, director de politici la Coinbase. "Activitatea noastră de lobby, munca noastră la nivel de bază şi acum Fairshake vor crea spaţiu pentru o dezbatere publică asupra meritelor, în loc ca industria noastră să fie folosită ca un fotbal politic pentru demagogi care nu înţeleg beneficiile sociale ale tehnologiei."

Super Pac marchează un pas înainte din punct de vedere politic pentru o industrie care a cheltuit colectiv sume mici în anii precedenţi. Coinbase se preconizează că va cheltui doar 4 milioane de dolari pentru lobby în acest an, în timp ce Circle a cheltuit doar 760.000 de dolari din 2021, potrivit declaraţiilor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO