Eveniment

Intercontinental a revenit în România şi şi-a pus sigla pe o nouă clădire. Hotelul Athenee Palace din centrul Capitalei începe 2023 sub brandul Intercontinental

Sursa foto: Miguel Martins, directorul de dezvoltare al IHG pe Europa – pagina de linkedin

Sursa foto: Miguel Martins, directorul de dezvoltare al IHG pe Europa – pagina de linkedin

Autor: Miruna Diaconu

04.01.2023, 14:26 2079

Intercontinental a plecat în 2022 din România din Piaţa Universităţii din Bucureşti, acolo unde sigla brandului era pusă pe hotelul care acum poartă denumirea Grand Hotel Bucharest. Lanţul hotelier a revenit în România, însă sigla Intercontinental tronează asupra Pieţei Revoluţiei, pe Athenee Palace.

După 50 de ani de prezenţă pe piaţa locală, fiind şi primul lanţ hotelier internaţional intrat pe piaţa locală, Intercontinental a luat un an de pauză din piaţa locală. 2023 reprezintă anul revenirii brandului hotelier pe piaţa locală, însă de această dată sigla fiind pusă pe hotelul Athenee Palace.

Hotelul Athénée Palace este parte a grupului hotelier ANA Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos. Din acelaşi grup fac parte şi hotelul din Bucureşti Crowne Plaza, şi trei unităţi hoteliere la Poiana Braşov – Sportul, Bradul şi Poiana şi Hotelul Europa împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.  Athénée Palace are o istorie de 108 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Mai bine de 15 ani, hotelul a fost afiliat lanţului Hilton.

InterContinental Athénée Palace Bucharest devine astfel singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental, după ce mai bine de 50 de ani acest brand a stat pe clădirea emblemă a Pieţei Universităţii. în 2021, compania care administrează hotelul din Piaţa Universităţii nu a mai prelungit contractul de management pe care îl avea din 2006 cu lanţul hotelier. De la 1 ianuarie, hotelul de la kilometrul zero şi-a schimbat numele în Grand Hotel Bucharest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO