Eveniment

Interviu EXCLUSIV ZF Luca Jahier, fostul preşedinte al Comitetului Economic şi Social European (EESC). Fostul şef CES Europa recunoaşte după 15 ani: Sub presiunea FMI din criza financiară trecută, măsurile de austeritate au devenit excesive în Europa

Luca Jahier, fostul preşedinte al Comitetului Economic şi Social European (EESC): Sub presiunea FMI din timpul crizei financiare, măsurile de austeritate au devenit excesive în Europa.

Luca Jahier, fostul preşedinte al Comitetului Economic şi Social European (EESC): Sub presiunea FMI din timpul crizei financiare, măsurile de austeritate au devenit excesive în Europa.

Autor: Răzvan Botea

09.10.2023, 19:00 422

Cu toate acestea, este nevoie de o flexibilizare a aplicării procedurii şi una dintre priorităţile EESC este schimbarea abordării. „Procedura de deficit excesiv, dincolo de o constrângere, ar trebui să fie o modalitate de a ajuta ţara să restabilească încrederea pieţelor.”

Luca Jahier, fpstul preşedinte al Comitetului Economic şi Social European (EESC), a vorbit în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Ziarului Financiar despre măsurile de austeritate impuse de FMI în Europa în criza financiară din 2008. În opinia sa, măsurile au devenit excesive în acel moment. Şi România a apelat la un acord cu FMI pentru un împrumut condiţionat de măsuri de austeritate  precum tăieri de salarii sau creşterea TVA. Comitetul Economic şi Social European (EESC) este instituţia formată din patronate, sindicate şi societatea civilă din statele membre ale UE, şi dă aviz pozitiv sau negativ proiectelor de lege europene.

„Sub presiunea FMI din timpul crizei financiare, măsurile de austeritate au devenit excesive în Europa”, a spus el, în contextul discuţiei despre procedura de deficit excesiv care a fost aplicată ulterior Greciei în criza anterioară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO